Anna Virrantaus. Viestinnän kirkastaja. Mentori. Kriisiajan viestintäjohtaja.

Anna “Anis” Virrantaus on kriisiviestinnän asiantuntija, johdon neuvonantaja, mentori, kouluttaja ja kokenut vuokrajohtaja.  

“Itsenäinen yrittäjätoiminta on minulle hyvän ja merkityksellisen elämän elinehto. Tämän tiedän vuosien aikana kertyneestä monipuolisesta työkokemuksesta, josta olen hyvin kiitollinen. Minulle on sanottu, että olen parhaimmillani, kun herkkä tilanne vaatii nopeaa toimintaa.”

Anna auttaa ihmisiä ja yhteisöjä onnistumaan muutoksissa. Anna suunnittelee ja fasilitoi johtoryhmien strategiatyöpajoja ja kriisiviestintäkoulutuksia.

Anna kannustaa toimitusjohtajia ja asiantuntijoita olemaan rohkeasti vuorovaikutuksessa kaikkien sidosryhmien kanssa ja kertomaan kansantajuisesti työstään – myös sosiaalisessa mediassa. 

“Tunnen viestintä- ja markkinointialan hyvin sekä yritysjohdon että viestintätoimiston näkökulmista. Vahvuuteni on yhteiskunnallinen perehtyneisyys, strateginen viestintä ja kyky nopeasti ymmärtää asiakkaan todellinen tarve. Arvostan kauneutta ja erinomaisuutta kaikilla elämän alueilla.”

Yli 20 vuoden ajalta kokemusta Annalla on viestintäpäällikkönä, johtajana, konsulttina ja yrittäjänä. Hän on tehnyt viestintää, markkinointia, tiedottamista ja toiminnan kehittämistä startup- ja kasvuyrityksille, perheyhtiöille sekä pörssiyrityksille. Kansainvälisten yritysjärjestelyjen ja yhteistoimintaneuvotteluiden viestintä on tuttua. Erityisesti Annaa kiinnostaa strategia ja kasvun tekeminen yhdessä henkilöstön ja liiketoimintajohdon kanssa.

“Minulla määrätietoinen ja samalla yhteistyöhaluinen ja -kykyinen tapa toimia. Osaan johtaa erilaisia ihmisiä ja olla vuorollani myös johdettavana. Minulle tärkeintä on se, että homma toimii, että yhteinen asia etenee ja että lopulta pääsemme päämäärään.”

Anna on tottunut tekemään työtä myös uutismedian kanssa. Viestijänä Anna pyrkii auttamaan toimittajaa esimerkiksi ohjaamalla oikean asiantuntijan pakeille tai kokoamalla taustatietoja. Akuutissa tilanteessa nopea tilannekuvan muodostaminen ja organisaation sisäisen viestinnän haltuun ottaminen korostuvat – Annalla on vankkaa kokemusta molemmista.

“Usein kiire on kova, joten käärin hihat ja tartun työhön. Kriisin iskiessä pahinta on, että valehtelee tai että koko ajan tulee esiin uutta tietoa, jota pitää selittää. Arvostan rehellisyyttä kaikessa tekemisessä. En epäröi suositella sinua eteenpäin toiselle asiantuntijalle, mikäli katson, että se palvelee tavoitettasi parhaiten.”

Taustalla Annalla on opinnot kansainvälisestä liikkeenjohdosta (Aalto MBA), viestinnästä, sosiologiasta ja positiivisen psykologian tieteestä. Vapaalla Anna “Anis” luotsaa partiolippukunnassa nuoria ryhmänjohtajia ja toimii vapaaehtoisena sosiaalisen median sisällöntuottajana.

Olisi tosi kiva tutustua ja verkostoitua! Löydät Annan Twitteristä @annavirrantaus ja Instagramista @anisunlimited. LinkedInissä Anna on pitänyt periaatteena hyväksyä kontaktipyyntöjä henkilöiltä, jotka on hän on tavannut. Toki etätapaamiset ja kaikki modernit yhteydenpitokanavat lasketaan.

Kiinnostuitko? Varaa tästä 30 minuutin veloitukseton keskustelu. Konsultointityö ja mentorointi perustuvat luottamukseen, joten tässä on tilaisuus puolin ja toisin jutella ja kuulostella, miltä yhteistyö tuntuisi.

"Tykkäsimme kaikki sun presentaatiosta. Tuli energiaa. Toimit selkeästi, kannustavasti ja myönteisen kautta. Ihailin kuuntelutaitoasi!"
Yhdistyksen toiminnanjohtaja
"On ollut ikkuna auki muualle kuin välittömiin työasioihin. Tuntuu helpottavalta. Olet peilannut mua hyvin."
Viestinnän asiantuntija, Aniksen mentoroitava
Scroll to Top