Anna Virrantaus on viestinnän kirkastaja, mentori, puhuja, sparraaja ja viestintäjohtaja.

Viestinnän asiantuntija Anna Virrantaus on luotettu johdon sparraaja, viestijöiden mentori, puhuja, kouluttaja ja kokenut vuokrajohtaja, joka tuntee viestintää ja markkinointia sekä yritysjohdon että viestintätoimiston näkökulmista yli 20 vuoden ajalta.

“Autan yksilöitä ja yhteisöjä onnistumaan muuttuvissa olosuhteissa – ja niitähän meillä riittää melkein jokaiselle päivälle. Minulle on sanottu, että olen parhaimmillani, kun herkkä tilanne vaatii nopeaa toimintaa. Vaalin luottamusta kaikessa tekemisessä.  Asiakkaan on rohjettava kertoa tosiasiat niin kuin ne ovat, jotta voin olla avuksi.”

Anna auttaa yrittäjiä ja yrityksiä viestimään muutoksissa ja yllättävissä tilanteissa. Anna  fasilitoi strategiatyöpajoja, tekee kriisiviestintä- ja mediakoulutuksia ja kannustaa johtajia ja asiantuntijoita olemaan oma itsensä, viestit sitten somessa tai talon sisällä.

Puheenvuoroja Anna pitää siitä, miten viestinnällä voi luoda työyhteisöön psykologista turvallisuutta. Toinen kiinnostava aihe on, mitä tehdä kun toimittaja soittaa ja yrityksessä on tilanne päällä.

”Vahvuuteni on yhteiskunnallinen perehtyneisyys, strateginen näkökulma ja kyky nopeasti ymmärtää asiakkaan todellinen tarve. Arvostan kauneutta kaikilla elämän alueilla, mikä tarkoittaa työelämän kielelle käännettynä, että pyrin aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.”

Kokemusta on viestintäpäällikkönä, johtajana, konsulttina ja yrittäjänä. Anna Virrantaus on tehnyt viestintää, vaikuttamista ja toiminnan kehittämistä kasvu-, konsultti-, perhe- ja pörssiyrityksille.  Kansainvälisten yritysjärjestelyjen ja muutosneuvotteluiden viestintä on tuttua. Erityisesti Annaa kiinnostaa strategia ja kasvun tekeminen yhdessä henkilöstön ja liiketoimintajohdon kanssa.

“Minulla määrätietoinen ja samalla yhteistyöhaluinen ja -kykyinen tapa toimia. Osaan johtaa erilaisia ihmisiä ja olla vuorollani myös johdettavana. Minulle tärkeintä on se, että homma toimii, että yhteinen asia etenee ja että lopulta pääsemme päämäärään.”

Anna on tottunut tekemään työtä myös uutismedian kanssa. Viestijänä Anna pyrkii auttamaan toimittajaa esimerkiksi ohjaamalla oikean asiantuntijan pakeille tai kokoamalla taustatietoja. Akuutissa tilanteessa nopea tilannekuvan muodostaminen ja organisaation sisäisen viestinnän haltuun ottaminen korostuvat – vankkaa kokemusta on molemmista.

“Usein kiire on kova, joten käärin hihat ja tartun työhön. Kriisin iskiessä pahinta on, että valehtelee tai että koko ajan tulee esiin uutta tietoa, jota pitää selittää. Vaalin rehellisyyttä ja toimin suoraselkäisesti. En epäröi suositella sinua eteenpäin toiselle asiantuntijalle, mikäli katson, että se palvelee tavoitettasi parhaiten.”

Taustalla Annalla on opinnot kansainvälisestä liikkeenjohdosta (Aalto MBA), viestinnästä, sosiologiasta ja positiivisen psykologian tieteestä. Vapaalla Anna “Anis” luotsaa lippukuntansa nuoria partiojohtajia, kouluttaa ryhmänohjaajia ja toimii vapaaehtoisena sosiaalisen median sisällöntuottajana.

Olisi tosi kiva tutustua ja verkostoitua! Löydät minut Instagramista ja LinkedInistä jossa hyväksyn kaikki asialliset kontaktipyynnöt ja ilahdun suuresti, jos meitä yhdistää jokin tai ollaan jopa joskus tavattu. 

Kiinnostuitko? Varaa tästä 30 minuutin veloitukseton sparraus. Konsultointityö ja mentorointi perustuvat luottamukseen, joten tässä on tilaisuus puolin ja toisin jutella ja kuulostella, miltä yhteistyö tuntuisi. Voit myös soittaa tai laittaa viestiä.

"Tykkäsimme kaikki sun presentaatiosta. Tuli energiaa. Toimit selkeästi, kannustavasti ja myönteisen kautta. Ihailin kuuntelutaitoasi!"
Yhdistyksen toiminnanjohtaja
"On ollut ikkuna auki muualle kuin välittömiin työasioihin. Tuntuu helpottavalta. Olet peilannut mua hyvin."
Viestinnän asiantuntija, Anna Virrantauksen mentoroitava
Scroll to Top