Opi ennakoimaan kriisitilanteet – polku kriisiviestinnän johtamiseen

Opi ennakoimaan kriisitilanteet – polku kriisiviestinnän johtamiseen. Kuinka ennaltaehkäiset yrityksesi viestinnälliset kriisit ja johdat akuuttia kriisitilannetta johdonmukaisesti. 

Tämä verkkokoulutus on sinulle, joka

Tiedät kriisiviestinnän pääpiirteissään, mutta konkreettinen suunnittelu ja varautuminen on jäänyt tekemättä.

Tunnet suurin piirtein aiheet, joita yrityksen tulisi arvioida kriisin varalle, mutta et ole vielä ehtinyt perehtyä ennakointiin.

Koet pienen piston sisimmässäsi siitä, että suunnitelmaa ei ole mietitty sen varalle, että yritys kohtaa kriisitilanteen.

Olet toimitusjohtaja, yrittäjä, hallituksen jäsen tai liiketoimintapäällikkö, jonka pitää vastata median kysymyksiin myös tiukan paikan tullen.

Tämän koulutuksen jälkeen

Tiedät, mitä tehokkaan kriisiviestinnän onnistumiseen tarvitaan ja miten voit varautua ennakolta.

Olet konkreettisesti käynyt läpi yrityksen toimintaan vaikuttavat aiheet ja arvioinut niiden viestinnällisiä riskejä.

Osaat arvioida erilaisia kriisejä ja tiedät, miten johdat tilannetta kriisin hetkellä, sen pitkittyessä sekä sen jälkeen. 

Olet valmistautunut ja tiedät mitä tehdä, kun yrityksesi on kohdannut kriisitilanteen.

“Tunnen viestintä- ja markkinointialan hyvin sekä yritysjohdon että viestintätoimiston näkökulmista. Vahvuuteni on yhteiskunnallinen perehtyneisyys, strateginen viestintä ja kyky nopeasti ymmärtää asiakkaan todellinen tarve. Arvostan kauneutta ja erinomaisuutta kaikilla elämän alueilla.”

Yli 20 vuoden ajalta kokemusta Annalla viestintäpäällikkönä, johtajana, konsulttina ja yrittäjänä. Hän on tehnyt viestintää, markkinointia, tiedottamista ja toiminnan kehittämistä startup- ja kasvuyrityksille, perheyhtiöille sekä pörssiyrityksille. Kansainvälisten yritysjärjestelyjen ja yhteistoimintaneuvotteluiden viestintä on tuttua. Erityisesti Annaa kiinnostaa strategia ja kasvun tekeminen yhdessä henkilöstön ja liiketoimintajohdon kanssa.

Koulutus toimi oikein hyvin ja kriisiviestintään paneuduttiin täydellä tarmolla.”
– Tiedottaja, valmiusryhmän jäsen

”Tykkäsimme kaikki sun presentaatiosta. Tuli energiaa. Toimit selkeästi, kannustavasti ja myönteisen kautta. Ihailin kuuntelutaitoasi!”
– 
Yhdistyksen toiminnanjohtaja

”Saat kaikki osallistujat puhumaan, mikä ei ole meillä lainkaan tavallista eikä todellakaan helppoa.”
Sote-alan yrityksen toimitusjohtaja

Anna on tottunut tekemään työtä myös uutismedian kanssa. Viestijänä Anna pyrkii auttamaan toimittajaa esimerkiksi ohjaamalla oikean asiantuntijan pakeille tai kokoamalla taustatietoja. Akuutissa tilanteessa nopea tilannekuvan muodostaminen ja organisaation sisäisen viestinnän haltuun ottaminen korostuvat – Annalla on vankkaa kokemusta molemmista.

“Usein kiire on kova, joten käärin hihat ja tartun työhön. Kriisin iskiessä pahinta on, että valehtelee tai että koko ajan tulee esiin uutta tietoa, jota pitää selittää. Arvostan rehellisyyttä kaikessa tekemisessä. En epäröi suositella sinua eteenpäin toiselle asiantuntijalle, mikäli katson, että se palvelee tavoitettasi parhaiten.”

Anna toimii mentorina Suomen Ekonomien mentorointiohjelmassa. Taustalla Annalla on opinnot kansainvälisestä liikkeenjohdosta (Aalto MBA), viestinnästä, sosiologiasta ja kaikkein viimeisimmäksi positiivisen psykologian tieteestä. Vapaalla Anna “Anis” toimii helsinkiläisessä partiolippukunnassa vapaaehtoisena webmasterina ja sosiaalisen median sisällöntuottajana.

Olisi tosi kiva tutustua ja verkostoitua! Löydät Annan Twitteristä @annavirrantaus ja Instagramista @anisunlimited. LinkedInissä Anna on pitänyt periaatteena hyväksyä kontaktipyyntöjä henkilöiltä, jotka on hän on tavannut. Toki etätapaamiset ja kaikki modernit yhteydenpitokanavat lasketaan.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Sovi 45 minuutin veloitukseton keskustelu puhelimitse tai videon välityksellä. Konsultointityö ja mentorointi perustuvat luottamukseen, joten tässä on tilaisuus puolin ja toisin jutella ja kuulostella, miltä yhteistyö tuntuisi.

"Tykkäsimme kaikki sun presentaatiosta. Tuli energiaa. Toimit selkeästi, kannustavasti ja myönteisen kautta. Ihailin kuuntelutaitoasi!"
Yhdistyksen toiminnanjohtaja
"On ollut ikkuna auki muualle kuin välittömiin työasioihin. Tuntuu helpottavalta. Olet peilannut mua hyvin."
Viestinnän asiantuntija, Aniksen mentoroitava
Scroll to Top