Anna Virrantaus: Luottamus on kaiken perusta

Anna Virrantaus viestintä viestintäkriisi luottamus mentorointi

Strategia, muutos, kasvu ja johtaminen ovat teemoja, joiden parissa olen tehnyt töitä viestinnän, markkinoinnin ja konsultoinnin erilaisissa tehtävissä. Viestinnän asiantuntija ja viestintäyrittäjä Anna Virrantaus tässä tervehdys, on ilo tutustua!

Olen toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan luottamusta vaativissa viestintä- ja markkinointitehtävissä useilla aloilla kuten liikkeenjohdon konsultointi, sosiaali- ja terveystoimiala, teknologia, tuotekehitys, tuotanto ja logistiikka, elintarvikeala, sekä päivittäistavarat. Järjestökenttää tunnen vapaaehtoistyöni kautta.

Erityisen lähellä sydäntäni ovat ihmiset, positiivinen psykologia ja viestinnän kehittäminen. Henkilöstöviestinnästä ja luottamuksesta voisin keskustella vaikka kuinka kauan. Miten yrityksen tulee toimia, että henkilöstö tuntee luottamusta sen toimintaan? Miten yritysjohdon ja esimiesten kannattaa viestiä? Miten henkilöstö saadaan mukaan strategiatyöhön?

Organisaation ulkoinen viestintä, erilaiset kriisit ja akuutit viestintätilanteet ovat minulle tuttuja käytännössä. Mitä yritys voi tehdä, kun ihmisten luottamus sen toimintaa kohtaan horjahtaa? Miten jokaisen toimitusjohtajan ja johtoryhmän tulisi jo ennakolta valmistautua siihen hetkeen, kun pitää kaivaa esiin kriisiviestintäsuunnitelma?

Saan työssäni oppia paljon uutta koko ajan. Pidän perehtymisestä ja analysoinnista, viestinnän suunnittelusta ja kaikesta hands-on tekemisestä kuten haamukirjoittamisesta. Innostun myös median kanssa työskentelystä ja haluan voida liittää uutisaiheen ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen tai paikalliseen keskusteluun.

Varsinaisen työurani aloitin projektiassistenttina amerikkalaisen konsulttiyhtiö McKinsey & Companyn Helsingin toimistossa. Nopeatempoinen työ vaati tarkkuutta, taitoa ja täydellistä luottamuksellisuutta. Sain usein tilaisuuden laajentaa työnkuvaani. Esimerkiksi perehdytin ja koulutin assistenttikollegoita sekä huolehdin konsulttirekrytoinnista.

Seitsemän vuotta McKinseyllä olivat monella tapaa paras mahdollinen kansainvälinen työelämän korkeakoulu. Työskentelin pitkiä aikoja myös Tukholmassa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Brysselissä. Olin alunperin läpäissyt tiukan seulan. Sen jälkeen ei ole tullut eteen kolmea niin perusteellista rekrytointikierrosta saati mahdollisuutta tavata peräti kahdeksaa tulevaa työkaveria jo haastatteluiden aikana.

Vaalin yhä luottamusta kaikessa tekemisessä. Tästä syystä kerron asiakasreferensseistä ainoastaan luvan kanssa. Anonyymisti saattaisin kertoa esimerkiksi, että toteutimme kasvua hakevalle yritykselle markkinointisuunnitelman sekä uudet ydinviestit tukemaan laajentumista ja toimimaan pohjana kaikelle viestinnälle. En koe erityistä tarvetta name-dropata.

Luottamusta korostava toimintatapani saattaa jonkun mielestä olla markkinoinnin tai myynnin hidaste, mutta en aio siitä luopua. Viestintäkonsultoinnissa työn ja lopputulosten laatuun vaikuttaa aivan oleellisesti luottamus, joka syntyy tai ei synny keskustelukumppaneiden välille. Asiakkaan on rohjettava kertoa tosiasiat niin kuin ne ovat, jotta voin oikeasti auttaa. Tutustu Anis Unlimitedin palveluihin.

Kuulisin mielelläni millaisessa tilanteessa olet ja mitä pitäisi saada aikaiseksi. Ota yhteyttä ja jutellaan siitä, miten voisimme olla avuksi.

Scroll to Top